Hurra for den nye såsæson

Ny såsæson – Den nye såsæson er startet igen. Så snart den sidste chance for frost er forbi, kan vi begynde at dyrke vores egne blomster og grøntsager efter hjertens lyst. Hvad er mere spændende end at købe og så frø! Én med naturen, hænderne i jorden og venter med dedikation og tålmodighed på alt det smukke og velsmagende, som jorden vil tilbyde os.

Den nye såsæson
Udvalget af blomsterfrø er enormt. Men konsulter en såkalender, inden du går i gang. På den måde kan du lave en blomstrende plan, så du har noget særligt i haven i månedsvis.

ny såsæson
Lathyrus
Hvad med den elegante og pletfri Lathyrus Odoratus. En fest for øjne og næse. Denne populære sommerblomster kaldes også blomsterprinsessen. Ikke for ingenting, for den søde ært var prinsesse Julianas yndlingsblomst. Der er også en lakse-pink variant opkaldt efter hende.
Lathyrus fortryller med sin duft og er en ideel blomst til plukning. En fest i vasen. Jo mere du plukker, jo flere blomster producerer planten. Lathyrus Odoratus Royal White har lange, robuste stængler, store blomster, der dufter vidunderligt. Den selvklæbende klatreplante foretrækker at stå mod trådnet eller espalierhegn.

sød ært
Lathyrus blev brugt i oldtiden af ​​grækere og romere som fødekilde og senere i middelalderen også dyrket som dyrefoder. I 1800-tallet kom det frem, at man kunne få lathyrisme, en form for lammelse, ved at spise planten. I vores tid er den fremragende søde ært en prydplante, som nogle gange indgår i en sofistikeret kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *